Dag 27 Santiago de Compostela

Een dagje stad
Best vermoeiend om na een maand voorovergebogen op een racefiets ineens een dag lang rechtop door een stad te moeten lopen. Ik kreeg in het hotel een stevig ontbijt voorgeschoteld en bracht daarna mijn fiets naar de pakketdienst. Spannend om mijn trouwe Bianchi en Extrahweel, die mij in de afgelopen weken zo’n trouwe diensten hebben bewezen achter te laten bij volstrekte vreemden. Maar ik zal er maar op vertrouwen dat het goed komt.
Daarna liep ik door de prachtige stad, door parken, steegjes, langs fantastische markthallen en over pleinen.

IMG_1158.JPG

IMG_1178-0.JPG

IMG_1184.JPG

Maar na anderhalf uur miste ik het fietsen. De wind langs mijn oren, de rust om me heen. Echt, Santiago is ongelooflijk mooi, maar de omschakeling van totale vrijheid en dag in dag uit leven in de buitenlucht naar toerist zijn in een toeristische stad is groot. Erg groot.

In de loop van de ochtend ging ik dan toch naar de St. Franciscuskerk en ontving de bijzondere Compostela (zie dag 26).

IMG_1219.JPG

Daarna ging ik bij de kathedraal op een pleintje zitten om mensen te kijken. Dat was leuk, ik maakte een hoop foto’s (zie Een ochtend in Santiago de Compostela). ’s Middags at ik lekkere tapas en struinde nog wat straten en pleinen af.

Het is klaar
Mijn gevoel zegt me dat het klaar is. Zoals ik vooraf wel vermoedde was de reis het belangrijkste. Daar kwamen de inzichten, de rust, de gedachten, de emoties. De bestemming is leuk, maar werpt me tegelijkertijd weer terug naar waar het allemaal begon: in de dagelijkse maalstroom. Morgen reis ik naar huis. Daar zie ik nu echt naar uit, toen ik nog op de fiets zat was dat veel minder. Dan dacht ik met plezier aan thuis, maar was het het moment zelf dat er het meest toe deed, waar ik van genoot. Hier, in de stad, denk ik ondanks alle vertier dat geboden wordt elke keer weer: wat moet ik nu weer eens gaan doen? In de afgelopen maand moest ik helemaal niks en eigenlijk is dat nu nog steeds zo. Maar de stad maakt dat het voelt alsof ik iets moet.

5 gedachten over “Dag 27 Santiago de Compostela”

  1. Cool Bertel, de höbs ut gered!
    Bedank veur dien prachtige reisversjlaag. Gère hwjèr ich later nog mjè.
    Een gooj reis nao hoes wunsch ich dich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *